Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin 2017’de Yozgat’ta faaliyete geçmesinden bugüne kadar 20 şehir hastanesi açıldı. “Her hastaya 1 oda” anlayışıyla inşa edilen şehir hastanelerindeki hasta odalarının çoğu hasta ve yakınlarına büyük rahatlık sunuyor.
Hizmete giren Etlik Şehir Hastanesi’nin dışındaki 19 şehir hastanesinden bugüne kadar 175 milyon sağlık hizmeti alındı. Yapımı devam eden 13 şehir hastanesinin daha açılmasının ardından, toplam 33 şehir hastanesi ile 43 binden fazla yatak kapasitesine ulaşılacak.
3 bin 732 yataklı Bilkent’ten sonra Ankara’nın ikinci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla törenle hizmete açıldı.
4 bin 50 yatak kapasiteli hastane Türkiye’nin en büyük alana sahip hastanesi unvanını da aldı. Sağlık kompleksi şeklinde planlanan hastanede, medikal otel, bir üniversite ve helikopter pisti de bulunuyor. Etlik Şehir Hastanesi ile ilgili haberimizi dergimizde bulabilirsiniz.
33 ŞEHİR HASTANESİ
Türkiye’de halen faaliyette bulunan şehir hastaneleri şunlar: Yozgat Şehir Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi, Erzurum Şehir Hastanesi, İstanbul Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi.
Yapımı devam eden şehir hastaneler ise şöyle: Ankara-Etlik Şehir Hastanesi, Kütahya Şehir Hastanesi, Gaziantep Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Aydın Şehir Hastanesi, Samsun Şehir Hastanesi, Trabzon Şehir Hastanesi, Antalya Şehir Hastanesi, Ordu Şehir Hastanesi, Denizli Şehir Hastanesi, Sakarya Şehir Hastanesi, Şanlıurfa Şehir Hastanesi, Diyarbakır Şehir Hastanesi. Şehir Hastaneleri’nin hizmete girmesi medikal sektöre de bir hareketlilik getiriyor. Son teknoloji ile donatılan hastaneler sağlık hizmeti sunumunda vatandaşlara büyük kolaylık sağlamakta.
TIBBİ CİHAZ KANUNU
Medikal sektörün yıllardır çıkmasını istediği Tıbbi Cihaz Kanunu bir türlü çıkmak bilmiyor. Sektör, seçimler öncesi bu kanunun çıkmasını istiyor. Sektörün değişimi ve dönüşümü noktasında önemli bir adım olacak olan Tıbbi Cihaz Kanunu’nun sektörün kurallarının belirlenmesi açısından önemi büyük. Tüm sektörü regüle edecek olan bu kanunun çıkması için tüm STK’lar elinden geleni yapıyor fakat iş bürokratik anlamda yavaş ilerliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulmuştu. TİTCK’nın çalışmaları ile oluşturulacak kanun taslağının STK’ların görüşüne başvurulmasıyla somut bir adım atılmış olacak.
KAPAK KONUĞUMUZ; MUSTAFA YILDIRIM
Bu sayıda kapak röportajımızı GE Healthcare Türkiye, İran ve Orta Asya Genel Müdürü Mustafa Yıldırım ile gerçekleştirdik. “Şirket olarak Türkiye’deki başarımızın arkasındaki en önemli itici güç; müşterilerimize yakın olmak ve şirket içerisinde herkesin takım ruhuyla çalışmasıdır” diyen Sayın Yıldırım’ın, GE Healthcare Türkiye ile ilgi açıklamalarını röportajımızda bulabilirsiniz.
Yeni bir sayıda buluşmak dileğiyle,
Esen Kalın…