Bayer; sağlık ve tarımı güçlendiren yeni teknolojilere yönelik uzun vadeli fırsatlara odaklandığı Breakthrough Innovation Forum’u gerçekleştirdi. İlk kez düzenlenen sanal etkinlikte Bayer’in kısa ve orta vadede İlaç, Tarım Ürünleri iş birimlerine yönelik ürün portföyündeki gelişmeler ele alındı ve Yaşam Bilimlerinde çığır açan uzun vadeli inovasyonları sunma sürecindeki ilerlemeleriyle ilgili yeni bilgiler paylaşıldı. Uzmanlar ve Bayer yöneticileri; yaklaşan inovasyon dalgasının, yeni nesil sağlık hizmetlerinde ve tarımda özellikle daha az kaynak kullanarak sürdürülebilir tarım yöntemleri geliştirme konusunda nasıl yeni fırsatlar doğuracağını anlattı. Etkinlikle birlikte Bayer, Leaps by Bayer’e olan yatırımını 2024 yılı sonuna kadar 1.3 milyar euro’nun üzerine çıkaracağını açıkladı.
Bayer AG Yönetim Kurulu Başkanı Werner Baumann, “Yaşam Bilimlerinde yeni bir inovasyon çağının şafağındayız. Çağımızın en önemli sorunlarından bazılarının üstesinden gelebilme yetkinliğimiz hızla artıyor. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yanıtlar bulmak, insanlara daha sağlıklı, daha iyi ve daha uzun bir yaşam sürmeleri adına önleyici yollar sunmaktan; daha fazla tarımsal çıktı üretmeye, bunları yaparken de girdileri önemli ölçüde azaltmaya ve dünyamızın sınırlarına saygı göstermeye kadar birçok alanda zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Biyoloji, kimya, ileri düzey bilgi işlem, veri analizi ve yapay zekânın hızla birleşimi özellikle bu yetkinliğin itici gücü oluyor diyebiliriz. Sağlık ve beslenme alanında lider olan Bayer; bu yeni inovasyon döneminin önderi olmak için çalışmalarını artırıyor. Sonuç olarak inovasyonun, mükemmel iş sonuçları elde etmek ve performans sergilemek için önemli bir katalizör olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Leaps by Bayer ile insanlık tarihinin en büyük zorluklarını aşma
Leaps by Bayer kanserin tedavi edilmesi veya tarımın çevresel etkisinin azaltılması gibi insanlığın karşılaştığı en büyük zorluklardan 10 tanesinin üstesinden gelmeyi amaçlayan benzersiz bir yaklaşımı benimsiyor. Leaps by Bayer Başkanı Jürgen Eckhardt, “Geçtiğimiz yedi yılda, tamamı Sağlık ve Tarım sektörlerindeki temel paradigmaları değiştirmeye yönelik olmak üzere 50’den fazla şirketten oluşan bir portföye 1.3 milyar euro’nun üzerinde yatırım yaptık. Bayer olarak önümüzdeki yıllarda Leaps’e yapacağımız yatırımları artırarak başarıya giden yolda sürdürülebilirliği korurken, insanlık ve dünyamız için gerçekten fark yaratacak çözümler üzerinde çalışan parlak fikirlere fon sağlayabileceğiz” dedi. Leaps; JoynBio veya şu anda tamamen Bayer’e ait olan, daha öncesinde bir portföy şirketi olan BlueRock Therapeutics gibi çok sayıda ortak girişim başlattı ve birçok yatırım turunu başarıyla yönetti. Bunun bir örneği, Nisan 2021’de başarılı bir şekilde halka arz edilen akciğer fibrozisi ve diğer fibrotik hastalıklar için yeni ilaç tedavileri bulmak için çalışan yapay zekâ temelli Recursion şirketidir. Breakthrough Innovation Forum’da sağlık ve tarım alanındaki misyonları ve teknolojileriyle ilgili bilgiler paylaşan Leaps’in portföy şirketleri Cellino, Andes ve Ukko CEO’ları da yer aldı.
Sağlık ve tarımda çığır açan inovasyonları kullanma
Etkinlikte ayrıca Bayer’in Yaşam Bilimlerindeki paradigmaları değiştirmeye yönelik devam eden çalışmalarının somut örnekleri de sunuldu.
Bu yeni inovasyon döneminin, sağlık alanında teknoloji kullanımını önemli ölçüde arttırması ve tüm dünyada bilim insanlarının karşılanmamış tıbbi ihtiyaçların fazla olduğu alanlara yönelmesini sağlaması bekleniyor. Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve İlaç Bölümü Başkanı Stefan Oelrich, “Biyoloji, kimya ve verilerin birleşmesi hastalıkları anlamak ve tedavi etmek için yepyeni yollar açıyor. Gücünü yeni teknolojilerden alan çığır açan inovasyon bize sadece semptomları tedavi etmemizi değil aynı zamanda bir hastalığın ilerlemesini durdurma veya tersine çevirme imkânı sunuyor. Bunun yanı sıra hastalara gerçekten hayatlarını değiştirecek tedavi seçenekleri vaat ediyor” şeklinde konuştu. Bayer özellikle hücre ve gen tedavisi alanlarında olmak üzere yeni biyomedikal inovasyon alanlarına güçlü yatırımlar yapıyor. Bayer, son üç yılda BlueRock Therapeutics ve Asklepios BioPharmaceutical (AskBio) firmalarının satın alınması dâhil olmak üzere bir Hücre ve Gen Tedavisi Platformu oluşturmak için 2.5 milyar euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Bayer, ayrıca ortaklıkların iş birliğine dayalı avantajlarından yararlanmak için Atara Biotherapeutics ve Mammoth Biosciences ile ortaklıklar kuruyor. Bugün, şirketin güçlü klinik öncesi ve klinik hücre ve gen tedavisi portföyü; klinik geliştirmenin çeşitli aşamalarındaki sekiz projeyle, ürün yelpazesinden yararlanıyor. Bunlar; karşılanmamış tıbbi ihtiyaçların fazla olduğu terapötik alanları, Parkinson hastalığı, Pompe hastalığı ve konjestif kalp yetersizliğine ilişkin önde gelen programları kapsıyor. Bayer, geleneksel olarak ilaç uygulanamayan kişilere, hassas tedavilerle değer yaratmak adına yeni teknolojiler kullanan Vividion Therapeutics’i satın alarak ilaç keşif yetkinliklerini de önemli ölçüde güçlendirdi. İlk olarak Leaps birimi tarafından yatırım yapılan kişiselleştirilmiş beslenmeye yönelik bir şirket olan Care/of’un çoğunluk hissesine sahip olan Bayer, sağlıklı yaşlanma alanındaki umut vaat eden iş birlikleri ile tüketici sağlığı alanında hassas sağlık potansiyelinden daha fazla yararlanmaya başlıyor. Ayrıca şirket, doğru beslenme ve yaşam tarzı seçimlerinin hücresel sağlığı nasıl iyileştirebileceğine ve sağlıklı yaşlanmayı nasıl sağlayacağına dair yeni biyolojik yaklaşımlardan yararlanan inovasyon ortaklıkları kurdu. Bu çalışmalar, şirketin son iki yılda, yıldan yıla çift haneli büyüme gösteren bilime dayalı besin takviyeleri ve koruyucu sağlık ürünleri portföyü ile örtüşüyor. Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Tüketici Sağlığı Bölüm Başkanı Heiko Schipper, “Salgın gündelik sağlığın önemini artırdı. Kişisel bakımda inovasyon odaklı çözümler geliştirmek, bireylerin gündelik sağlıkları için daha proaktif ve kişiselleştirilmiş bakım almalarını sağlayacaktır” dedi.
Bayer, tarım konusunda sürdürülebilir, dayanıklı bir gıda sistemi oluşturmak ve tüm dünyada üreticilerin daha az kaynakla daha fazla üretim yapmalarına yardımcı olmak ayrıca bunu yaparken emisyonların azaltılmasını ve atmosferden karbon giderimini sağlamak için gelişmekte olan yeni teknolojilerin gücüne güveniyor. Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Ürünleri Bölümü Başkanı Rodrigo Santos şöyle konuştu; “Bayer’in Tarım Ürünleri iş birimimize yaptığı yıllık 2 milyar euro tutarındaki Ar-Ge yatırımının sektörde eşi benzeri yok ve bu yatırım, önümüzdeki yirmi yılda 30 milyar euro’ya varan yüksek satış potansiyeline sahip tohum ve özellikleri teknolojileri, bitki koruma ve dijital çözümleri kapsayan güçlü bir inovasyon ürün yelpazesini beraberinde getirecektir. Bu rakamın yaklaşık yarısı, artan büyümeye karşılık gelmekte.” RNAi teknolojisini temel alan Bayer; kısa süre önce çiftçilerin yılda 1 milyar euro mahsul zararına neden olan bir zararlıyı kontrol etmesini sağlayacak ve bitki koruma ihtiyacını azaltacak, mısır kök kurduna karşı ilk biyoteknolojik savunma ürününü pazara sundu. Bayer’in yeni tanıtılan Akıllı Mısır Sistemi kapsamında 2023’te lansmanı planlanan kısa boylu mısırıyla Bayer, hava koşullarına daha dayanıklı bir bitkiyi pazara sunacak. Kısa boylu mısır iklim değişikliğinden kaynaklanan zorlu koşullara dayanabiliyor ve böylece ürün kaybı riskini azaltıyor ve gıda güvenliğine katkıda bulunuyor. Eşsiz dijital tarım platformunu güçlendiren Bayer, tarımın dekarbonizasyonunda önde gelen bir güç konumunda. Bayer Karbon İnisiyatifi çiftçileri, sıfır toprak işleme veya örtü bitkileri gibi iklim açısından akıllı uygulamaların kullanımını benimseme konusunda teşvik ediyor. Bu inisiyatif ayrıca; Bayer’in öncü rolünün ve gıda, yem, yakıt ve fiber değer zincirine yönelik dijital yetkinlikleri geliştirmedeki benzersiz konumunun altını çizerek bu uygulamaların etkisini ölçmek ve izlemek için yeni nesil teknoloji kullanıyor.