Avrupa’nın lider medikal jel üreticisi Turkuaz Healthcare, inovatif ürünlerinde üretim ve ihracat kapasitesini artıracak yeni gelişmeleri paylaştı. Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” programında devlet teşviği almaya hak kazanan Turkuaz Healthcare, proje kapsamında kurulacak tesis ile toplam satışlarındaki ihracat payını yüzde 80’e yükseltecek. Teşviğe hak kazanan yeni ürün grubu ile Türkiye’de ithalat payının önemli oranda azalmasını hedefleyen firma, yeni yatırımlarıyla ihracat yaptığı ülke sayısını artırmayı hedefliyor.
Medikal kimyasallardan dezenfektan ve antiseptik ürünlere, cinsel sağlık ürünlerinden tüketici sağlığı ürünlerine geniş bir portföyde üretim ve ihracat yapan Turkuaz Healthcare, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” programında devlet teşviği almaya hak kazandı. Türkiye’de yüksek teknoloji ile üretilen katma değerli ürünlerin üretiminin artırılmasını hedefleyen devlet projesi kapsamında; yanık jeli ve yanık pansumanı grubu ürünlerine yönelik yeni bir üretim tesisi kuracak. Üretim alanı, laboratuvarlar, depo ve idari alanları kapsayan yaklaşık 8 bin 500 metrekare kapalı alanı olacak tesis ile firma toplam satışlarındaki ihracat payını yüzde 80’e çıkaracak.
“Ar-Ge merkezimiz her yıl çok sayıda proje geliştiriyor”
Sektördeki yanık bakım grubundaki ürünlerin büyük çoğunluğunun yurt dışından geldiğini söyleyen Turkuaz Healthcare Ceo’su Ömer Koç, teşvike hak kazanan yeni ürün grubu ilebu kategoride ithalatın önemli oranda azalacağını vurguladı. Konuyla ilgili açıklamasında Koç şunları söyledi: “Ar-Ge merkezimizde geliştirmiş olduğumuz yeni ürünümüzün bu şekilde bir yatırıma dönüşmesi ve ülkemiz için stratejik bir ürün olarak kabul görüp desteklenmesi hem işletmemiz hem ekibimiz açısından pozitif bir etki yaratmıştır. Ar-Ge merkezimiz ile her yıl çok sayıda proje geliştiriyor; yenilikçi, performansı güçlü ve katma değerli ürünlere odaklanıyoruz. Ar-Ge merkezimiz şimdi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye başladı. Sahadan aldığımız veriler ve yapılan pazar araştırmaları paralelinde, ticarileşme ve ihracat potansiyeli yüksek ürünlerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aldığımız teşvikle yıllık 9 milyon adedin üzerinde yanık jeli ve yanık pansumanı, 12,5 milyon saşe yanık jeli ve 6 milyon üzerinde ultrason jeli üretmeyi hedefliyoruz.”
“Yüksek teknoloji gerektiren ürünler için teşvikler son derece değer taşıyor.”
Teşvikin Turkuaz Healthcare ve Türkiye ekonomisine katkılarını değerlendiren Ömer Koç, “Gelişmekte olan ülkeler için ekonomik büyüme sürecinin en önemli anahtarı, yüksek teknolojili ve katma değerli ürünler üretmek. Bu ürünler ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyor. Cari açığı azaltmanın yolu bu yüksek teknoloji ürünlere yatırım yapmaktan geçiyor. Kategorideki ürünlerin özellikle Ar-Ge süreçleri, ciddi maliyetler gerektiriyor. Bu alana yatırım yapacak firmaların Ar-Ge ve yatırım süreçlerinin desteklenmesi ülkenin ve işletmelerin büyümesinde ve kalkınmasında büyük rol oynuyor. Turkuaz Healthcare olarak, yenilikçi ve yüksek performanslı yanık ürünlerimizle böyle bir teşviğe değer görülmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.