Kadınları dinleme sözüyle yola çıkan küresel sağlık şirketi Organon, kadınların sağlığa yönelik ihtiyaçlarını anlama ve acil ihtiyaç duyulan konulara çözüm bulma hedefiyle Türkiye’deki faaliyetlerine başladı. Dünya çapında kadın sağlığını odak noktası belirleyen tek küresel şirket olan Organon’un Türkiye’de faaliyete geçmesi ülke çapında istihdam ve yenilik fırsatları da yaratacak.
Dünya çapında kadın sağlığını odak noktası belirleyen tek küresel şirket olan Organon artık Türkiye’de. Merck’in bir yan kuruluşu aracılığıyla kurulmuş küresel bir sağlık şirketi olan Organon’un Türkiye’de faaliyete geçmesi ülke çapında istihdam ve yenilik fırsatları da yaratacak. Organon’un kadınlara yönelik sağlık hizmetlerinin gelişimini destekleyen unsurlarının başında, hastaların belirli ihtiyaçlarını karşılamak için eşsiz teknolojilere ve tedavilere daha hızlı erişmelerini sağlayan biyobenzerler ve bilinen markaların desteklenmesi geliyor.
60’tan fazla ilaçtan oluşan portföyü bulunuyor
Organon, 140’dan fazla pazarda insanlara hizmet verirken elde ettiği yıllık yaklaşık 6,5 milyar dolarlık gelirinin yaklaşık yüzde 80’i ABD dışından elde ediliyor. Organon, 2021 yılı baz alınırsa düşük-orta tek haneli büyüme oranıyla iyi bir konumda olduğuna inanıyor. Hasta ihtiyaçları ve kadın sağlığında en büyük etkiye sahip olan klinik gelişmenin ve hasta güvenliğinin yetkili evrensel yetenekleri, Organon’un inovasyon yaklaşımlarını yönlendiriyor. Organon’un Türkiye’deki sunduklarının temelini ise şu üç ana öğe oluşturuyor:
- Biyobenzerler: Yeni işbirlikleri ile yeni hastalık bölgelerine doğru genişlerken, önerileri yeni coğrafyalara taşıyarak etkin bir şekilde sağlam altyapı oluşturmak.
- Kadın Sağlığı: Kadın sağlığı endüstrisindeki birçok şirketin araştırmasını yaptığı 140’tan fazla terapi ile amaç, kadınlar için gelecek vaat eden fırsatları belirlemek, geliştirmek ve değer katmak.
- Tanınmış Markalar: 60’tan fazla ilaçtan oluşan portföyüyle, kardiyovasküler hastalıklar, solunum rahatsızlıkları, non-opioid ağrı tedavisi ve dermatoloji dâhil çeşitli alanları kapsıyor. Bu geniş ürün grupları ve güvenilir markalar, Organon’un büyümesi ve yeni fırsatlara yatırım yapmasının önünü açan önemli itici güçler olarak nitelendiriliyor.
“Kadın sağlığının önemini anlamaya çağırıyoruz”
Organon MENAT Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Ramy Koussa, şirketin vizyonunu şöyle açıklıyor:
“MENAT Bölgesi büyümeye devam ediyor ve önümüzdeki yıllarda daha da gelişmesi bekleniyor. Bu süre zarfında, kadınların günlük yaşamlarını etkileyen kadınlara özgü sağlık sorunlarına ve tedavilerine odaklanmak gerektiğinin farkındayız. Uzmanlığımız, ürünlerimiz ve teknolojimizle, kadınların karşılaştığı durumlara karşı bölgedeki değişime ön ayak olmak istiyoruz. Kadınları daha iyi yaşam standartlarına erişmeleri için sağlıklarının önemini anlamaya çağırıyoruz.”
“Sağduyulu ve iddialıyız”
Organon Türkiye Lideri Murat Oymak, sektörün büyümesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek şunları söylüyor: “Türkiye’nin mevcut ilaç sektörü, IQVIA – IEIS verilerine göre yaklaşık 47,9 milyar TL değerinde. Tek odak noktamızı kadınların sağlık sorunları ve tedavileri olarak belirleyip sektörün büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz, belirli sağlık alanlarında kadınların ihtiyacı olan özel unsurlara odaklanıyor. Aynı zamanda, kapsayıcı bir hedef olarak hem kadınların günlük yaşamları hem de ekonomi üzerindeki olumlu etkisini vurguluyor. Hedefimizi bir üst seviyeye taşımak için, odak noktamıza sahip çıkıyoruz; sağduyulu ve iddialıyız. Daha sağlıklı bir toplumu daha sağlıklı kadınların yaratacağına inanıyoruz.”
Organon Araştırma ve Geliştirme Başkanı Sandy Milligan ise, “Kadınlara, koşullarını kabul etmeleri ve normalleştirmeleri söylendi. Organon’un hedefi ise bunu değiştirmek. Bu yaklaşımın çok başarılı olacağına inancımız tam. Hastalıkları daha erken teşhis etme, hastalıkların seyrini veya sağlık koşullarını değiştirme gücünü keşfetmeyi ve sonucunda kadınların yaşam kalitesini her aşamada iyileştirmeyi umuyoruz” diyor.
“Daha sağlıklı kadınlar daha sağlıklı gelecekler yaratabilir”
Kadınların sağlığı alanındaki zorluklara çözüm bulmak adına kadınların yaşadıklarını anlama ve harekete geçme ihtiyacının farkında olan Organon, bu çerçevede güçlü bakış açıları, sesler ve görüntüleri barındıran bir multimedya girişimi olan “Wall of Voices”ı (Sesler Duvarı) oluşturmak için dünyanın dört bir yanından sesleri bir araya getirdi ve bu illüstrasyonu New York Borsası’nın (NYSE) dışında sergiledi. Organon, dünyanın dört bir yanından kadınları, www.HereForHerHealth.com sitesindeki dijital “Wall of Voices” ortamına seslerini eklemeleri için “mikrofonu” almaya davet ediyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Osteoporoz Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Özlen Peker, sağlık hizmetlerinde kadın odaklı bir yaklaşımın gerekli olduğunu belirterek, “Temel hedefimiz, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik eden halk sağlığı hizmetine dünyanın tüm kadınlarının erişimini sağlamaktır. Bunu başarmak için iddialı, girişimci ve sağduyulu olmaya odaklanıyoruz. Daha sağlıklı kadınlar daha sağlıklı gelecekler yaratabilir” diyor.