Dünya bilim tarihine “Evrensel Deha” olarak adını yazdıran Türk bilim insanı Ebu Reyhan El Biruni’den ilham alarak kurulan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında sağlığın tüm branşlarında eğitim vermeye başlayan Biruni Üniversitesi, bilimsel kimliğini hastaneye taşıdı. “Sağlıkta referans merkez” olmak için yola çıkan Biruni Üniversite Hastanesi Florya, 15 Şubat 2016 tarihinde hizmete açıldı. Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Hasta odaklı, kişiye özel tanı ve tedavi yöntemleri, ileri tıp teknolojileriyle tüm branşlarda hizmet veren Biruni Üniversite Hastanesi topluma kaliteli sağlık hizmeti sunmayı ilke edinmiştir. Biruni Üniversite Hastanesi, sağlık denince akla ilk gelen kurum olma vizyonunu taşıyor. Bu anlamda alanında profesyonel uzman çalışanları, hasta odaklı hizmet anlayışı ile hastalarına sunduğu benzersiz yakın ilgiyle fark yaratıyor. Biruni Üniversitesi Hastanesi bir üniversite hastanesi olmanın getirdiği sorumluluğun bilincinde, gelenekten geleceğe taşıdığı bilgi birikimi ile Türkiye’nin öncü sağlık kurumlarından biri olmayı hedefliyor” dedi.
Sayılarla Biruni Ünivesite Hastanesi Florya…
İleri tanı ve tedavi yöntemlerinin yer aldığı akıllı bina teknolojisiyle inşaa edilen 10 kattan oluşan Biruni Üniversite Hastanesi 150 yatak kapasiteli. Hastanede; 50 Poliklinik, 6 Ameliyathane, 40 Yoğun Bakım Yatağı bulunuyor. Personel sayısı ise 500. Doğru tedavi için doğru teşhisin şart olduğunun bilincinde olan Biruni Üniversite Hastanesi, bu anlamda hasta hakkında çok detaylı ve güvenilir veriler sağlayacak teknolojilerle donatılmış ileri tanı cihazlarını bünyesinde bulundurmakta. Profesör ve yardımcı doçent doktor kadrosuyla dikkat çeken Biruni Üniversite Hastanesi Florya “sağlıkta referans merkezi” olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Genom Laboratuvarı
Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel sözlerine şöyle devam etti: “Biruni Üniversitesi’nde yer alan Reyhan Genom Laboratuvarı’nda ülkemizin en kapsamlı genetik analizleri başarıyla gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar yurt dışında yaptırılmak zorunda kalınan birçok test, mevcut olan yüksek teknolojik cihaz ve zengin altyapısı sayesinde artık Türkiye’de yapılabilmekte. Bu durum ülkemize oldukça büyük bir katma değer sağlamaktadır. Çalışan ekibin birçok bilimsel projede yer almış donanımlı kişiler olması ve çalışmaların Amerika Birleşik Devletleri’nde Houston’da bulunan “Baylor College of Medicine” ile işbirliği dahilinde yapılması merkezi ayrıcalıklı kılmaktadır. Merkezde bugüne kadar bilinen tüm genler -yaklaşık 22 bin gen- analiz edilebilmektedir. Bu analiz ile Kalp ve damar hastalıklarından, nörolojik hastalıklara; kanserden alzheimere kadar 6 bine yakın hastalığın ilişkili olduğu genetik bozukluk tespit edilebilmektedir.”
Büyüme hızla devam edecek…
Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Topkapı’da Üniversite kampüsünde 40.000 metrekare alan üzerine kurulu tam teşekkülü bir hastane daha açılması planlamakta. Yeni açılacak hastaneyle birlikte çalışan sayısı 2 bine ulaşacak.