Bir süredir üzerinde epey düşündüğüm, zihnimde evirip çevirerek projelendirdiğim yeni bir eğitim var; sanatı kurumsal eğitimlere dahil etmek. Yeni yıla kısmet oldu. Nazar etmeyin ne olur, çalışın sizin de olur…
AA Executive Consulting 2023’ü Yenilikçi Bir Eğitimle Karşılıyor: The Wall Art’da Sanatla Değişen Liderlik
Karaköy The Wall Art Gallery’de, Cenevizliler’den gelen tarihi bir mekanda, sanatla yönetsel becerilerin içiçe geçtiği keyifli bir öğrenme yolculuğuna çıkıyoruz. Çağdaş sanatla yol çıkılan eğlenceli bir günde çalışanlar için: Duygusal zeka, dayanıklılık, esneklik, çeviklik, yaratıcılık, motivasyon, stres yönetimi ve değişime uyum konularında gelişimi hedefliyoruz. Tükenmişlik sendromuna antidot bir gelişim atölyesi hazırladık. Sanat, galeri, liderlik üçgeninde disiplinler arası bir öğrenme deneyimi sunuyoruz. Zihnin farklı katmanlarında yolculuğa hazır mısınız?
Tükenmişlik Sendromu Nedir?
Tükenmişlik Sendromu, bireyin kariyerinden, arkadaşlıklarından veya aile etkileşiminden aldığı yaşam enerjisi ve başarı duygusunu körelten bir zihinsel ve fiziksel tükenme durumu. Bir iş hayatı stresi türü. Dünya Ekonomik Forum’un verdiği bilgiye göre geçen yıl 10.000 çalışan üstünde yapılan bir ankette, çalışanların %70’i tükenmişlik yaşadığını göstermiş ve araştırmalar sanatın, duyguyu ifade etmedeki kolaylaştırıcı yönüne işaret etmekte.
Eğitim, tuval ve boyasız, sanatla zihinsel yolculuk içeren yönetsel beceri eğitimi. Galerideki atölyenin temel hedeflerden biri, Türkiye’de çağdaş sanata duyulan ilgiyi yükseltmek. Eğitimin ulaşılabilirliğini artırmak içinse, oldukça sembolik bir ücret belirlendi.
2023’un ana teması belirlenmiş: BELİRSİZLİK
Harvard Business Review’dan Julia Boorstin belirsiz dönemlerde tüm yönetici ve liderde bulunması gereken üç kritik yetkinliği şöyle sıralıyor:
Uyum Sağlamak: Bu yetkinlik değişim sinyallerini alabilmek, ne zaman yeni ve farklı bir plana ihtiyaç duyulduğunu anlayabilecek kadar veri toplamak ve yolun ortalarında direksiyonu farklı yöne kırabilmeye istekli olmakla ilgili.
Kavramsal Problem-Çözmek: Problemleri çözebilmek için, büyük çaplı veriyi detaylı inceleyip, birleştirebilme yeteneği. Bu tarz kavramsal düşünebilmek, problemleri çözmekle kalmayıp, çok daha büyük ve iddialı fikirlerin esinlenmesine de yol açar. Unutmayalım ki, tavşan deliğinden aşağı salınmak hiç bir zaman vakit kaybı değildir – özellikle de yeni karşılaşılan manzara daha iyi bir perspektif sunuyorsa…
Empati: Bu yetkinlik, özellikle belirsiz dönemlerde iş hayatının süper gücü olabilir. Empati sahibi olmak, yöneticileri gereğinden fazla sempatik veya yumuşak yapmaz; ekiplerin yerlerine kendilerini koyarak, başarılı olmaları için ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarını sağlar.
Medikal Seyahatte Yeni Yılın yeni Rotası New York ve Boston
Future X Events Global ve GUSIB’in ortaklaşa düzenlediği Fuar, Konferans ve etkinlikler geçtiğimiz yıl İngiltere’de oldukça ilgi gördü. Türkiye’de Sağlık Turizmi Hollywood yıldızlarının tavsiye ettiği bir noktaya geldi. Çok büyük çabayla oluşturan imaj ve etkinlikler, ruhsatsız kuruluş ve uzman olmayan kişilerce yapılan az sayıdaki başarısız tedaviler sebebiyle kan kaybı yaşıyor. Yabancı hastaların yetkin kurum ve kuruluşlara ulaşmasını sağlamak gerekiyor.
Hoş geldin 2023…
Eğitim bilgi ve kayıt için : info@aaexecutiveconsulting.com
Eser: Bang Bang, Gülşah Pestil, The Wall Art Gallery