Siemens Healthineers Türkiye, dijital teknolojiler ve görüntüleme çözümlerindeki en yeni uygulamalarını 32. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde tanıttı. “Akıllı ve Akılcı Radyasyon” temasıyla düzenlenen UNTK 2020, bu yıl ilk kez sanal olarak gerçekleştirildi.
Türkiye Nükleer Tıp Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve ülkemizde nükleer tıp alanının en önemli etkinliklerinden olan Ulusal Nükleer Tıp Kongresi (UNTK), bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle bu yıl ilk kez sanal olarak düzenlendi. Siemens Healthineers, 20-21 Kasım tarihleri arasında, “Akıllı ve Akılcı Radyasyon” temasıyla gerçekleştirilen 2020 Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde en son geliştirilen yapay zekâ uygulamaları ve yenilikçi çözümleriyle yer aldı.
Siemens Healthineers yenilikçi çözümlerini uygulamalı olarak tanıttı
Siemens Healthineers, hassas ve kişiselleştirilmiş tıbbın geliştirilmesine yönelik tanıda tutarlılık, girişimsel tedavi, iyileştirilmiş hasta deneyimi, yapay zekâ, makine öğrenmesi ve derin öğrenme alanlarındaki yeniliklerini 32. Ulusal Tıp Kongresi kapsamında sağlık sektörü profesyonellerine tanıttı.
UNTK 2020’de Siemens Healthineers Moleküler Görüntüleme Genel Merkezi’nden Klinik Pazarlama Yöneticisi Anatoliy Kalinovskiy, “PET ve SPECT Sistemlerinde Yapay Zekâ: En Son Klinik Yenilikler” başlıklı bir sunum yaptı. Kalinovskiy, konuşmasında syngo.via iş istasyonu çözümü kapsamında geliştirilen en son yapay zekâ uygulamalarını klinisyenlerle paylaştı. İstemci sunucu teknolojisi üzerine kurulan bir çoklu-modaliteli okuma çözümü olarak onkoloji, kardiyoloji, nöroloji ve nükleer tıp alanlarına yönelik görüntüleme uygulamalarından oluşan syngo.via ile verimlilik ve tanı güvenilirliğinde sağlanan iyileşmeler katılımcılarla paylaşıldı.
Kalinovskiy’nin sunumu kapsamında ayrıca PET/BT sistemlerinin raporlanma süreci için geliştirilen ve “Lesion Scout with Audio ID” özelliği ile kullanıcı müdahalesi olmadan hastadaki fizyolojik ve fizyolojik olmayan tutulumların çok daha kısa süre içinde analiz edilip sınıflandırılmasına imkân veren yazılım paketi de uygulamalı olarak katılımcılara tanıtıldı.
Siemens Healthineers’ın kongre kapsamında sunduğu bir diğer uygulama da Auto Lung 3D oldu. Auto Lung 3D görüntü analiz yazılımı, hekimlere hasta imajları üzerinden tanıtıldı. SPECT/BT sistemlerinin görüntü analizi için geliştirilen Auto Lung 3D uygulaması ile akciğerin beş farklı lobu segmente edilerek akciğer ventilasyonu ve perfüzyonu için üç boyutlu modelleme yapılabiliyor. Bu uygulama, akciğerdeki nodüllerin konturlanması ve kantifikasyonunun hassas bir şekilde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.
Yüksek katılımla gerçekleşen 32. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi ile nükleer tıp alanındaki son gelişmeler, hasta yönetiminde nükleer tıbbın önemi, tanısal görüntülemenin ve radyonüklid tedavilerin güncel durumu ve gelecekten beklentiler ele alındı. Kongre kapsamında ayrıca, nükleer tıp alanında hızla gelişme gösteren yapay zekâ ve makine öğrenmesi konuları da değerlendirildi. Kongrenin bilimsel programına dâhil edilen “Covid-19 Sürecinde Nükleer Tıp Hasta Yönetimi” başlıklı panelde ise nükleer tıp alanındaki uzmanlara bilgi ve deneyim paylaşımı yapma olanağı sağlandı.